زیست بانان دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
زیست بانان دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
قالب  وبلاگ
لینک دوستان

font size>='2'color=green Tahoma> تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان زیست بانان دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) و آدرس zistbanan.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





ژاپن در حال حاضر بيش از 90 درصد از منابع نفتي مورد نياز خود را از کشورهاي منطقه خاورميانه ، بويژه از منطقه خليج فارس تامين مي کند و کشورهاي عربستان سعودي ، امارات متحده عربي، قطر و جمهوري اسلامي ايران از جمله کشورهاي بزرگ تامين کننده نفت اين کشور در منطقه بشمار مي روند.
وابستگي شديد ژاپن به انرژي موجب شده است که محققان بخش هاي علمي و صنعتي اين کشور تلاش هاي فراواني را در عرصه هاي مختلف فني از جمله در زمينه بهينه سازي مصرف سوخت بويژه استفاده از انرژي هاي تجديد پذير آغاز کنند.
البته رويکرد ژاپن به استفاده از انرژي هاي تجديد پذير فقط به علت وابستگي اين کشور به انرژي ديگر کشورهاي جهان نيست، بلکه اين کشور که داراي اقتصاد پيشرفته اي است بر اساس پروتکل زيست محيطي کيوتو ، متعهد شده که ميزان انتشار گازهاي گلخانه اي در اين کشور را کاهش دهد.
شايد بتوان گفت که ژاپن يکي از کشورهاي پيشرو در اين زمينه است که علاوه بر صرف بودجه هاي عظيم تحقيقاتي در بخش توسعه انرژي هاي تجديد پذير ، براي کاهش انتشار گازهاي گلخانه اي و پيشگيري از گرمايش جهاني، کمک هاي فني و اقتصادي را به کشورهاي در حال توسعه ارايه مي کند.
محققان ژاپني به ويژه در بخش هاي صنعتي و دانشگاهي در نقاط مختلف اين کشور در زمينه دستيابي به انرژي هاي تجديد پذير مختلف نظير انرژي خورشيدي، انرژي زمين گرمايي، باد ، آب و بتازگي انرژي امواج دريا تحقيقات گسترده اي را انجام داده اند.
در همين حال دولت ژاپن در راستاي متنوع کردن منابع انرژي خود ، تصميم گرفته است تا استفاده از انرژي خورشيدي و ديگر انرژي‌هاي پاک در اين کشور را نيز گسترش دهد و همزمان به دنبال آن است تا سال ‎ 2030ميلادي، حجم توليد برق با استفاده از انرژي خورشيدي را به ميزان ‎ 10درصد تقاضاي برق مصرفي اين کشور افزايش دهد.
هم‌اکنون حجم توليد برق با استفاده از انرژي خورشيدي در ژاپن برابر با حدود يک دهم درصد از کل تقاضا براي مصرف برق در اين کشور مي باشد و دولت به گونه اي برنامه‌ ريزي کرده است تا اين ميزان را به طور تدريجي افزايش دهد.
به اعتقاد کارشناسان ، به بهره‌برداري رساندن فناوري هاي نوين، کاهش هزينه خريد دستگاه‌هاي توليدکننده برق توسط انرژي خورشيدي و پرداخت رايانه به مردم براي تشويق به خريد اين دستگاه‌ها، از جمله تدابيري است که دولت ژاپن براي رسيدن به اين هدف انديشيده است.
به گفته اين کارشناسان، بهترين روش براي گسترش استفاده از انرژي خورشيدي، اطلاع رساني به مردم پيرامون امتيازات استفاده از اين انرژي پاک و تشويق آنها به نصب پنل‌هاي خورشيدي توليد کننده برق بر روي پشت بام خانه‌ها است.
هر چند حجم توليد برق با استفاده‌ از انرژي خورشيدي بستگي به تعداد پنل‌هايي دارد که بر روي پشت بام خانه‌ها قرار مي‌گيرد، اما به ‌طور معمول در صورت آفتابي بودن هوا ، برق توليد شده از انرژي خورشيدي مي‌تواند تمامي نياز برق يک خانه معمولي را تامين کند.
تلاش‌ها براي ساخت فناوري و گسترش بهره‌وري از انرژي خورشيدي در ژاپن به حدود ‎ 30سال پيش که بحران نفتي در جهان روي داده بود، بازمي‌گردد و پيامدهاي ناخوشايند اين بحران در ژاپن سبب شد تا توجه به انرژي خورشيدي در اين کشور رو به افزايش رود.
از سوي ديگر سازمان فضايي ژاپن نيز در نظر دارد تا سال 2030 ميلادي و در راستاي بکارگيري از انرژي هاي تجديد پذير، با استفاده از پرتوهاي ليزر يا مايکروويو انرژي خورشيدي را در فضا جذب کند و به زمين ارسال نمايد.
دولت ژاپن در اين راستا گروهي از شرکت ها و تيمي از محققان را برگزيده تا طي چند دهه آينده، روياي بلند پروازانه چند ميليارد دلاري دسترسي به اين منبع نامحدود انرژي پاک را نيز محقق سازند.
ژاپن به دليل برخورداري از منابع انرژي محدود و وابستگي شديد به واردات نفتي، از مدت‌ها پيش، پيشگام استفاده از منابع انرژي خورشيدي و ساير انرژي هاي تجديد پذير بوده و در همين راستا نيز اهداف بلند پروازانه اي را براي کاهش گازهاي گلخانه اي تعيين کرده است.
اما جسورانه ترين طرح ژاپن، احداث "سامانه انرژي خورشيدي فضايي" است که در آن مجموعه‌هايي از صفحات فتوولتائيک به وسعت چند کيلومتر مربع در مداري در خارج از جو زمين ، قرار مي گيرد.
بر اساس گزارش محققان صنايع سنگين ميتسوبيشي که يکي از شرکاي اين طرح هستند، از آنجا که انرژي خورشيدي يک منبع انرژي پاک و پايان ناپذير محسوب مي شود، اين سامانه مي تواند به حل مشکلات مرتبط با کمبود انرژي و گرمايش زمين کمک کند.
با توجه به اين که پرتوهاي خورشيدي در فضا به وفور يافت مي شوند، پيل هاي خورشيدي، انرژي خورشيدي را که در فضا وجود دارند و دستکم پنج برابر قويتر از پرتوهاي خورشيدي در زمين هستند، مي گيرند و آنها را از طريق امواج ليزري يا مايکروويو به زمين ارسال مي کند.
در زمين نيز آنتن هاي غول پيکر سهمي شکلي که در مناطق مختلفي استقرار مي يابند، اين پرتوها را جمع آوري مي کنند.
در همين حال " ساکي هيتو اوزاوا " وزير محيط زيست ژاپن نيز خاطرنشان کرده است که دولت ژاپن به دنبال تامين حداقل ‎ 20درصد از انرژي مورد نياز اين کشور تا سال ‎ 2020ميلادي از طريق انرژي هاي تجديدپذير ا ست.
به گفته اوزاوا ، دولت ژاپن اين هدف را در لايحه‌اي که در راستاي مقابله با گرمايش جهاني و تغييرات آب و هوايي تعيين کرده است براي تصويب نهايي در مجالس نمايندگان و مشاوران اين کشور (ديت) به نشست آتي اين مجالس که از ماه جاري ميلادي آغاز مي شوند، ارايه مي‌کند.
اوزاوا با بيان اين که دستيابي دولت ژاپن به اين هدف زمينه‌اي براي ارتقاي صنعت نوين انرژي‌هاي تجديد پذير در اين کشور نيز محسوب مي شود، گفت: وزارت محيط زيست ژاپن در تلاش است تا حداقل ‎ 20درصد از انرژي مورد نياز اين کشور را از طريق انرژي هاي تجديد پذيري نظير انرژي خورشيدي، باد ، هيدورژني و بيومس (هر ماده‌اي که منشا مواد آلي داشته باشد) تامين کند.
البته موضوع تامين ‎ 20درصدي انرژي هاي مورد نياز ژاپن از طريق انرژي هاي تجديد پذير از جمله شعارهاي دولت کنوني ژاپن به رهبري حزب حاکم دموکراتيک در جريان رقابت هاي چهل و پنجمين دوره انتخابات مجلس نمايندگان اين کشور بود.
بر اساس گزارش دولت ژاپن در زمينه انرژي، درسال ‎ 2006ميلادي فقط ‎ 1/8درصد از انرژي مورد نياز ژاپن از طريق انرژي هاي تجديد پذير تامين شده است.
آمريکا در اين مدت ‎ 3/7درصد از انرژي مورد نياز خود را از انرژي هاي تجديد پذير تامين کرد و آلمان نيز ‎ 5/3درصد از انرژي مورد نياز خود را از طريق تامين کرده است.
وزير محيط زيست ژاپن با بيان اين که تجارت در زمينه صنعت انرژي تجديد پذير در جهان رو به افزايش است، گفت: تعيين يک هدف معين براي استفاده از انرژي هاي تجديد پذير در ژاپن زمينه را براي کمک به توسعه هرچه سريعتر اين صنعت در داخل و خارج از اين کشور فراهم مي‌کند.
اوزاوا ، افزود: اين مساله براي دولت ژاپن بسيار داراي اهميت است که از توسعه صنعت انرژي هاي تجديد پذير در اين کشور حمايت کند و سيستم خريد برق توليدي از اين طريق را نيز ارتقا دهد.
دولت ژاپن در حال حاضر يک کاهش ‎ 25درصدي انتشار گازهاي گلخانه‌اي در مقايسه با سطح سال ‎ 1990ميلادي در اين کشور را تا سال ‎ 2020ميلادي تعيين کرده است و اين هدف مي‌تواند به ستون اساسي لايحه استفاده از انرژي هاي تجديد پذير تبديل شود.
در همين حال استفاده از انرژي هاي تجديد پذير، علاوه بر کمک به تامين انرژي با ثبات ژاپن به عنوان يکي از گام هاي اساسي براي اين کشور در رسيدن به هدف خود در کاهش انتشار گازهاي گلخانه‌اي محسوب مي‌شود که بر اساس پروتکل کيوتو بر اجراي آن متعهد شده است.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ چهار شنبه 15 خرداد 1392برچسب:, ] [ 9:53 ] [ زیست بانان ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

به محیط پاکی،به دنیای زیست و زیبایی،به وبلاگ زیست بانان خوش آمدید.
امکانات وب
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت: